22.3.21

"JALEA REAL"

 A “jalea real” é un produto ácido, blanquecino e cremoso segregado polas abellas obreiras para alimentar á reina durante toda a súa vida e ás larvas durante os primeiros días de vida. Esta sustancia secrétase na cabeza das abellas obreiras, cando teñen entre 5 e 15 días de vida, e xunto con secrecións estomacais dan lugar ó alimento.

Ó principio todas as larvas consumen a “jalea rea”l. As abellas que serán reina consúmena en estado puro mentras que as obreiras  con algúns grans de polen. Cando transcurren tres días, as obreiras cambian a “jalea real” por outra sustancia que é un concentrado de mel, polen e auga. Mentras tanto, as abellas que poderían ser reinas consumirán durante toda a súa vida a” jalea real”

Está formada por auga (60%), proteínas, lípidos, vitaminas e minerais. 


 

4 comentarios:

Marta dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Sebas dijo...

Que pasaría se un zángano consume jalea real?

Carlota dijo...

En estado puro la jalea real es una pasta viscosa y de sabor ácido que debe mantenerse en el frigorífico. Por otro lado, suele recomendarse ingerirla siempre que podamos en ayunas, eso sí, debido a que su sabor no es especialmente agradable, se puede tomar diluida en agua, leche o algún zumo de fruta. Así debería consumirse

Anxo dijo...

Vin nunha web que a xelea real aumenta o rendemento e a concentración dos estudantes, polo que se recomenda en época de exames.