A “jalea real” é un produto ácido, blanquecino e cremoso segregado polas abellas obreiras para alimentar á reina durante toda a súa vida e ás larvas durante os primeiros días de vida. Esta sustancia secrétase na cabeza das abellas obreiras, cando teñen entre 5 e 15 días de vida, e xunto con secrecións estomacais dan lugar ó alimento.
Ó principio todas as larvas consumen a “jalea rea”l. As abellas que serán reina consúmena en estado puro mentras que as obreiras con algúns grans de polen. Cando transcurren tres días, as obreiras cambian a “jalea real” por outra sustancia que é un concentrado de mel, polen e auga. Mentras tanto, as abellas que poderían ser reinas consumirán durante toda a súa vida a” jalea real”
Está formada por auga (60%), proteínas, lípidos, vitaminas e minerais.
4 comentarios:
Que pasaría se un zángano consume jalea real?
En estado puro la jalea real es una pasta viscosa y de sabor ácido que debe mantenerse en el frigorífico. Por otro lado, suele recomendarse ingerirla siempre que podamos en ayunas, eso sí, debido a que su sabor no es especialmente agradable, se puede tomar diluida en agua, leche o algún zumo de fruta. Así debería consumirse
Vin nunha web que a xelea real aumenta o rendemento e a concentración dos estudantes, polo que se recomenda en época de exames.
Publicar un comentario