18.4.08
KÉFIR
O kéfir é un producto lácteo fermentado orixinario do Cáucaso. O kéfir ten un aspecto similar á coliflor pero é máis blando. É unha combinación de bacterias probióticas e levaduras (mofos), proteínas, lípidos e azúcares. Lactobacillus acidophilus é a bacteria e Saccharomyces kefir a levadura. Existen tres tipos de kéfir: o kéfir de leite, o kéfir de auga e o kéfir de té o Kombucha. As bacterias probióticas modifican favorablemente o balance da microflora intestinal, inhiben o crecemento de bacterias nocivas, favorecen unha boa dixestión, potencian a función inmunolóxica e aumentan a resistencia ás infeccións.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
2 comentarios:
A ver entón se o kéfir é semellante á coliflor tamen se come non?????
jiji
CLARO!!! É similar á coliflor en aspecto, pero é como iogurt. Probádeo, con marmelada ou mel...É diferente, non vos garantizo que vos guste, pero hai que probar cousas novas.. O tofu sí que podo asegurar que vos gustará ( a min gústame rebozado en fariña e ovo...) :)
Publicar un comentario