A
aceituna ou
oliva é o froito do olivo. É carnoso cunha soa semente no interior. Pertence á familia das oleáceas. A súa área natural é a conca mediterránea e atlántica. É un froito
comestible, de tamaño variable. No seu interior almacénanse aceites en forma de ácidos oleicos ata un 60%. Son ricas en vitamina E, que e
vita trastornos oculares, anemias e ataques cardíacos. Las aceitunas consúmense en fresco pasando primeiro por un proceso de maceración que elimina o sabor amargo que teñen.
Hai moitas variedades: Arbequina- Blanqueta- Cornicabra-Cuquillo- Empeltre- Hojiblanca-Lechín- Manzanilla Cacereña.- Morisca-Picuado-Picual ou Marteña- Serrana de Espadan…
7 comentarios:
mira ti por onde que non sabía o dos transtornos oculares...inda vou aprender algo contigo ;P
Como que ALGO...
bueno mullier é un dicir....
oie ke kon RAQUEL si atiendes aprendes muchisimo. e???
ke te kede klaro sideral.
bss rakel.
E entón por que causa razón ou motivo non atendemos?
Iso,iso...ponte seria teacher!!
Soaver, que me vas contar a min? que xa a levo 'sufrida en carnes' desde fai tempo ;P
Queixaraste, sindiña..!!!
Publicar un comentario