4.4.08
Aceite de colza 2ºESO
O aceite de colza é un aceite nutritivo producido a partir do prensado das sementes da planta da colza; é de textura viscosa e de cor pardoscuro antes de chegar a ser refinado. O aceite de colza foi creado na segunda guerra mundial. Era máis barato pero pronto decatáronse de que era prexudicial. Actualmente sabemos que non o é, pódese consumir sen ningún problema. É o principal aceite de uso alimentario empregado para a cociña e a fabricación de comida en países europeos como Alemania. En España adquiriu mala reputación debido o envenenamento a causa do aceite de colza adulterado (posiblemente mezclado con aceites de orixe mineral e vendido como aceite de colza), é o caso denominado "síndrome tóxico". O síndrome do aceite tóxico ocurríu en España na primavera de 1981e todavía afecta a unhas 20 000 personas. É por esta mala fama polo que resulta moi difícil atopar este producto nas tiendas españolas.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
3 comentarios:
E tamién temos o de xirasol, o de orujo, de soja...mira se hai variedades de aceite que ata o hai pos coches...jurjur
E tamén se perde aceite, que algo diferente...
muy sabias tus palabras
Publicar un comentario