12.12.09

UHHHMMMMMMMMMMMMMM!!!


Turrón de Alicante: é unha masa de mel, azúcar, clara de ovo e améndoas marconas enteiras. É o que coñecemos como turrón duro.
Turrón de Jijona: Consistente nunha masa moída de mel, azúcar, clara de ovo e améndoas marconas. É o turrón blando.
En Italia e en Dinamarca o turrón tamén existe, cos nomes de torrone e fransk nougat respectivamente. Nos Países Árabes e Israel existe un dulce moi parecido, chamado jalva ou turrón de sésamo, feito con sésamo moído, mel, e ás veces froita ou pistachos.

4 comentarios:

Manumoral dijo...

rico rico jeje

jat@ dijo...

ai, raquel, por favor, non me poñas eso diante que me entra o vicio!!! ;P

sideral dijo...

Todo boísimo pos nosos dentiños.....ains!

Raquel dijo...

tranqui, sideral, que o blando tamén está bo...jurjurjur