17.11.09
Detectamos almidón...
O almidón é un hidrato de carbono, que está presente nos vexetais, nunca nos produtos de orixe animal.
Pódese detectar a presencia de almidón nun alimento empregando a propiedade que ten o almidón de reaccionar co Iodo e producir unha cor azul ou violeta. No laboratorio emprégase un reactivo chamdo LUGOL. Como en casa non o temos, podemos fabricar algo similar: mestura unha gota de Betadine con 10 de auga e xa terás o reactivo caseiro :)
Agora toma mostras de produtos como choppe, salchichón, xamón dulce...e cóceas en auga durante 5 minutos. Colle un pouco desa auga nun vaso e engade o noso reactivo. De que cor se pon? Que podes deducir?
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
4 comentarios:
asi k todos estes teñen almidon
estes se lle pos iodo e auga poñense azuis tamen?
CLARO!!! Todo o que teña almidón en contacto co iodo ponse azul!!! Pero non cho expliquei antes!!!
todo eso conten almidon??
Publicar un comentario