28.10.08
Curiosidade sobre os iogures
Un iogur sin aditivos pode manterse comestible durante meses sin necesidade de refrixeración (sempre que non se abra). Segundo pasa o tempo, a fermentación aumenta, co que a cantidade de ácido producida aumenta. A data de caducidade representa, a efectos prácticos, a data na que o iogurt volveuse tan ácido que ó consumidor poderíalle non resultar agradable (arréglase cun chisco de azúcar…). Mais eso non quere dicir que non sexa acto para o consumo, máis ben ó contrario, dado que a presencia de ácido evita o desenvolvemento de axentes patóxenos. Deste xeito, un iogur sin aditivos pode manterse perfectamente comestible durante meses (si a acidede non che molesta), incluso fora do refrixerador.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
2 comentarios:
Xa sei entón o que levaría a unha illa deserta se tivese o infortunio de caer nela.....moreas e moreas de iogurt!!!! Ains! Coma ían quedare as miñas tripiñas....Pero alimentada íache tar, sí señor!! que alimentan coma un bisté
Horrenda palabra esa de "bisté"...
Publicar un comentario