4.4.08

Aceitunas 2ºESO

A aceituna ou oliva é o froito do olivo. É carnoso cunha soa semente no interior. Pertence á familia das oleáceas. A súa área natural é a conca mediterránea e atlántica. É un froito comestible, de tamaño variable. No seu interior almacénanse aceites en forma de ácidos oleicos ata un 60%. Son ricas en vitamina E, que evita trastornos oculares, anemias e ataques cardíacos.

Las aceitunas consúmense en fresco pasando primeiro por un proceso de maceración que elimina o sabor amargo que teñen.

Hai moitas variedades: Arbequina- Blanqueta- Cornicabra-Cuquillo- Empeltre- Hojiblanca-Lechín- Manzanilla Cacereña.- Morisca-Picuado-Picual ou Marteña- Serrana de Espadan…

7 comentarios:

sideral dijo...

mira ti por onde que non sabía o dos transtornos oculares...inda vou aprender algo contigo ;P

Raquel dijo...

Como que ALGO...

sideral dijo...

bueno mullier é un dicir....

SOVAER dijo...

oie ke kon RAQUEL si atiendes aprendes muchisimo. e???
ke te kede klaro sideral.

bss rakel.

Raquel dijo...

E entón por que causa razón ou motivo non atendemos?

sideral dijo...

Iso,iso...ponte seria teacher!!
Soaver, que me vas contar a min? que xa a levo 'sufrida en carnes' desde fai tempo ;P

Raquel dijo...

Queixaraste, sindiña..!!!